PCp Architects
Fotograaf: Benny Antoniw
vakantiewoningen, Genk

Twinstone Lodge

“Twinstone” Lodge

2 stenen met een recreatieve verblijfsfunctie.

De Lodge is gelegen aan de toegangspoort voor het Nationaal Park Hoge Kempen, Kattevennen te Genk.  Dit enorm groot natuurgebied biedt vele mogelijkheden van recreatie: wandelen, fietsen, paardrijden, ... Je krijgt er de kans om te genieten van de prachtige natuur.

Op een Quasi ondoordringbaar terrein van dichte bebossing verschijnen 2 stenen in een oase van licht.  Het perceel vormt een overgang tussen de dynamische recreatie en het omgevende uitgestrekte bos.

De bouwvorm van de 2 volumes tracht door hun wisselvallige verschijning aanwezig te zijn, zonder hiervoor opdringerig te worden.  En met het nodige respect voor de natuur. De stenen bieden een pantser van geborgenheid, doch geopend in relatie tot de bosrijke omgeving.

Het ecologisch aspect maakt integraal deel uit van de visie en het concept van het project; lage energieconstructie, oriëntatie, hoge isolatiewaarden, verwarming (warmte pompen), watergebruik (herbruik regenwater), …

Bijzondere aandacht werd geschonken aan de keuze van het materiaalgebruik. Houten constructies (FSC hout - bosbeheer) en zinken gevelbekledingen komen hierbij in aanmerking.

Zink is een zeer duurzame product, is 100% recycleerbaar, heeft een gering energieverbruik voor de productie van zinkmetaal, is onderhoudsvrij en ecologisch in de verwerking.

Status
Opgeleverd
Bouwjaar
2013
Locatie
Kattevenia, Genk