PCp Architects
Fotograaf: Benny Antoniw
sociale woningen, Zonhoven

Halveweg

Het ontwerp maakt deel uit van een grootschalig inbreidingsproject voor eengezinswoningen in Zonhoven. De woningen onderscheiden zich met een frisse architectuur, een efficiënt  grondgebruik en een goede oriëntering. De projectzone wordt opgesplitst in twee verschillende types. Een vrijstaand model (type A) en een gekoppeld model (type B). 

Van type A worden 11 woningen ingeplant tegen de perceelsgrens. Hierdoor wordt de afmeting van de zuidgerichte zijtuin gemaximaliseerd en ontstaat er een aangename private patiotuin. Door de garage te positioneren op de perceelsgrens fungeert deze als buffer tussen de woning en de patiotuin van de buren. Type A is een woning van 4 slaapkamers voor 6 personen. Tegen de noordelijke projectzonegrens wordt het type 1 maal gekoppeld om aan te sluiten met naburige percelen. De interne opbouw van deze noordelijk gerichte woning wordt gewijzigd in functie van een goede bezonning.

De 8 gekoppelde woningen van het type B bestaan uit 4 woningen met een noordelijk gerichte tuin en in 4 woningen met een zuidelijk gerichte tuin. Dit type heeft een gewijzigde interne opbouw naargelang de tuin richting het noorden of het zuiden wordt georiënteerd in functie van een goede bezonning in de leefruimte. In het gekoppelde model wordt een woning van 4 slaapkamers voor 5 personen voorzien. 

Status
Opgeleverd
Bouwjaar
2015
Bouwheer
Vooruitzien
Locatie
Halveweg, Zonhoven